Camping

Katharenland, gelegen in het zuiden van Frankrijk, is een streek die bol staat van de indrukwekkende geschiedenis. Een gebied waar bergriviertjes zich een weg slingeren door het landschap en waar kastelen op hoge bergen tot de verbeelding spreken. Kamperen in Katharenland kan perfect op Camping La Bernède, gelegen bij het kuuroord Rennes-les-Bains. Dit is een camping om tot rust te komen, ver van de doorgaande weg. Om je heen zie je de wijnvelden aan de voet van Le Pech Cardou. Tijdens prachtige wandel- en fietstochten ontdek je de natuur en de gebouwen die het Katharenland zo bijzonder maken.

Om deze mooie kampeerplek te bereiken, houd je de middeleeuwse stad Carcassonne aan. Bij Carcassonne rijd je over de D118 richting Limoux. Die weg voert je door het dal van de rivier de Aude. Bij de plaats Couiza sla je af naar Rennes-les-Bains. In dit pittoreske dorpje zie je links en rechts enkele historische gebouwen. Net voorbij de bebouwde kom zie je links de camping al liggen. Blijf de weg volgen, rijd over een brug en sla daarna linksaf. Voor je het weet sta je voor de entree.

Welkom

Als echte gast stop je netjes op de oprijlaan en meld je je op de receptie. Hier helpen meneer of mevrouw Defilippi je met het uitzoeken van een mooie staanplaats. Je voelt je hier meteen thuis, en de weldadige rust van de camping daalt op je neer. Caravanpootjes uit, haringen in de grond en genieten maar! In het laagseizoen zie je hier veel Fransen met een camper. Zij blijven vaak maar één nachtje en trekken ’s ochtends weer verder.

Zwemmen en sporten

Het zwembad ligt voor een deel in de schaduw en grenst aan een terras met restaurant. Op de camping zijn een tennisbaan, een volleybalveld, een jeu-de-boulesbaan. Ook wordt er in het hoogseizoen van alles voor de kampeerders georganiseerd. Trekt de zee je? In dat geval hoef je slechts een uurtje te rijden om bij de Middellandse Zee te komen.

Katharenland: kuren en Carcassonne

Beroemd zijn de koudwater- en warmwaterbronnen van Rennes-les-Bains. Dat zijn zoutwaterbronnen. Even ten noorden van de camping vind je de Thermen van Rennes-les-Bains, heerlijk om te ontspannen na een kleine slentertocht door het dorpje zelf. Bekijk kastelen uit de Katharenperiode, zoals het meer dan indrukwekkende kasteel Peyrepertuse bij Duilhac-sous-Peyrepertuse. Nog zo’n bezienswaardigheid op grote hoogte is het kasteel van Grau de Maury, in Cucugnan.

Natuurlijk verken je in Carcassonne de kruip-door-sluip-doorstraatjes binnen de stadsmuren, waar zo ongeveer om elke hoek een pleintje met uitnodigende terrasjes ligt. In het hoogseizoen is hier altijd druk, maar ook altijd oergezellig.