Welkom bij Klankbron Fabienne Huygen

Luister naar de 39 Klankzinnen en leer je energie sturen met Krachtbewegingen (Mudra's).

Elke Klankzin belichaamt een kernkwaliteit die je tot ontwikkeling kan brengen door er op af te stemmen.
Afstemming op Klankbron gebeurt door je Klankzinnen te zingen en de bijhorende bewegingen te beoefenen.
Alignering van je energiesysteem zuivert je en brengt je in diepere harmonie met jezelf en de wereld.

De Triambakam mantra is een mantra uit het hindoeïsme die wordt toegeschreven aan de god Shiva. De mantra is te vinden in de Rig Veda, een van de oudste heilige teksten van het hindoeïsme.

De mantra wordt ook wel de Mahamrityunjaya mantra genoemd, wat "grote mantra die de dood overwint" betekent. De mantra wordt vaak gezongen tijdens rituelen en ceremonies, maar kan ook door individuen worden gereciteerd voor persoonlijke bescherming en verlichting.

De mantra heeft een diepe symbolische betekenis. De drie ogen van Shiva vertegenwoordigen de drie guna's, of kwaliteiten van het bestaan: sattva, rajas en tamas. Sattva staat voor zuiverheid, rajas voor activiteit en tamas voor passiviteit.

De mantra kan ook worden gezien als een symbool van de spirituele reis. De eerste twee ogen vertegenwoordigen het fysieke en mentale lichaam, terwijl het derde oog het spirituele lichaam vertegenwoordigt. Door de mantra te reciteren, wordt er gevraagd om het derde oog te openen, wat leidt tot verlichting en onsterfelijkheid.

De Triambakam mantra is een krachtige mantra die kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden. Het is een mantra die rust, vrede en verlichting kan brengen.

Ontdek de moeder van alle mantra's


De Gayatri mantra is een van de meest heilige mantra's in het hindoeïsme. Het is een gebed tot de zonnegod Savitr, die wordt gezien als de bron van licht, kennis en wijsheid.
Kies de MantraMandala-toolkit die bij je past via de MantraMandalakiezer.